Title Image

Charlotte Janssen
Kinderpsycholoog

Charlotte Janssen

Klinisch psycholoog

Over mezelf

Ik ben Charlotte en ik werk als klinisch kinder- en jongerenpsychologe in praktijk De Copiloot. Ik bied psychologische begeleiding en diagnostisch onderzoek aan voor kinderen en jongeren, waaronder ook ouderbegeleiding. Zorg op maat staat centraal bij mij. Ieder kind is uniek en ik wil graag een veilige plek bieden waar kinderen (en ouders) zichzelf kunnen zijn.

Ik studeerde in juli 2018 af als klinisch psycholoog aan de KU Leuven, waarbij ik vol overtuiging heb gekozen voor de doelgroep kinderen en adolescenten. Van jongs af aan ligt mijn hart bij kinderen en jongeren en geniet ik van hun oprechtheid, hun spel en hun fantasierijke wereld waar ze mij steeds weer met hun enthousiasme in mee nemen. Tijdens mijn laatste masterjaar kreeg ik de kans om me te verdiepen in de wereld van autisme (acht maanden stage op het Expertisecentrum Autisme UPC KU Leuven) en schreef ik een masterproef over hoogsensitiviteit bij kinderen en jongeren. Omdat ik recent ben afgestudeerd vind ik het belangrijk om up to date te blijven door bijscholingen, studiedagen en het volgen van bijkomende opleidingen. Er zijn een aantal thema’s waar ik me in het bijzonder in interesseer, zoals (kinder)yoga en mindfulness. Als persoon, maar ook in mijn werk als kinderpsycholoog ben ik graag mijn ware zelf en écht hier en nu aanwezig. Zoals een kind zich kan verliezen in zijn of haar spel, vind ik het belangrijk om op dezelfde manier te kunnen genieten van mijn werk. De inhoud van mijn sessies kan vorm krijgen door spel, gesprek en allerhande creatieve methodes. Hierbij laat ik me graag inspireren door de interesses en creativiteit van de kinderen die ik op dat moment in begeleiding heb.

Mijn zelfstandig werk als kinder- en jongerenpsychologe combineer ik met een halftijdse job in een kinderdagverblijf, waar ik zorg voor (en speel met) baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar. Hierdoor staat mijn hele werkweek in het teken van kinderen – jong en oud – waar ik alleen maar oprecht blij van kan worden!

Ik ben officieel erkend als klinisch psycholoog door de psychologencommissie : 912119421
Ik ben lid van de BFP en de VVKP.

Mijn talenten

– hier en nu aanwezig zijn met volledige aandacht voor het kind
– een open luisterhouding
– mijn psychologische voelsprieten, intuïtie en buikgevoel
– met plezier mee kunnen spelen met een kind en een groot inlevingsvermogen

Mijn dromen

Ik droom ervan om kinderen en jongeren een plek te bieden waar ze voluit kunnen praten, minutenlang stil mogen zijn, zich veilig kunnen voelen en bovenal zichzelf mogen zijn.

Mijn lievelingsquote

“If we’re all alone, then we’re all together in that too.”
― Cecelia Ahern (Film: PS: I love you)

Afspraken bij Charlotte kunnen telefonisch gemaakt worden via 016 88 26 90 of via info@decopiloot.be