Title Image

Ariane Casteels
Vroedvrouw

Ariane Casteels

Vroedvrouw

Over mezelf

Ik ben Ariane Casteels, de collega-vroedvrouw van Hanne.

Geboren en getogen in het landelijke Glabbeek samen met mijn ouders en grote broer. Van thuis uit hebben we zelfstandigheid en het zorgzame wel met de paplepel meegekregen. Als kind ging ik vaak mee met mijn vader die dierenarts is en heb ik talloze geboortes gezien… hoogst waarschijnlijk is daar de microbe wel een beetje overgeslagen.

In 2012 behaalde ik mijn diploma als vroedvrouw en nadien werkte ik 1 jaartje als verpleegkundige in afwachting tot een vroedkundige job. En die kwam er al snel in 2013!

Super fier en gelukkig startte ik in mijn eerste vroedvrouwenpraktijk! Intussen zijn we al enkele jaren verder en heb ik veel ervaring opgedaan in de eerstelijnszorg.

Mama’s, papa’s, grootouders… mee op weg nemen doorheen het hele verhaal van zwangerschap tot in de postpartumperiode is zo intens en fijn. Ik wil graag een steun en toeverlaat zijn in dat traject. En vooral een helpende hand bieden met één van de belangrijkste momenten van hun leven.

Toeleven naar je kindje, voedingen, slaaprituelen, badjes, verzorging, ongemakken verhelpen, babymassage, een woordje van moed of geruststelling… met een vroedvrouw kan het net dat beetje vlotter gaan.

Sinds 11 maart 2018 ben ik zelf bevallen van ons eerste zoontje Fons en meer dan ooit besef ik dat vroedvrouw zijn me heeft geholpen in mijn rol als mama maar ook omgekeerd zal dit zijn steentje bijdragen.

Mijn talenten

Ik heb het talent – en daar ben ik best wel fier op – om van hele kleine dingen te kunnen genieten.
Maar volgende talenten hebben me gemaakt tot de vroedvrouw die ik nu ben:
– empathie
– gedreven
– communicatief, kortom een babbelaar
– sociaal beestje
– planner

Mijn dromen

Ik droom van de clichés der clichés. Veel liefde, geluk en vriendschap voor iedereen! En dat is ook net wat ik alle mama’s, papa’s, grootouders, vriendjes en kindjes wil toewensen.
En natuurlijk hoop ik ook dat mijn zoontje net als ik ook in een warm nest opgroeit waarin hij de kans krijgt om met vallen en opstaan de dingen des levens te ontdekken.

Mijn lievelingsquote

You is kind
You is smart
you is important
-Aibileen Clark

Die woorden fluisterde Aibileen haar kindje steeds toe wanneer ze als au pair voor haar zorgde met even veel liefde alsof het haar eigen kind was.