Title Image

Claudia Smolders
Osteopaat

Claudia Smolders

Osteopaat

Over mezelf

De lessen biologie over het menselijk lichaam moeten zowat de enige geweest zijn waar ik me in het middelbaar onderwijs niet doorheen geeuwde. De interesse in het menselijk lichaam gecombineerd met de behandelingen die nodig waren om mijn eigen lichaam kwetsuurvrij te houden tijdens het overvloedig tennissen in mijn jeugd, waren mijn inspiratie bron om te starten met de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven. Omdat revalidatie me blijkbaar toch minder zei dan verwacht, en de manuele therapie me des te meer, startte ik na het behalen van mijn diploma Kinesitherapie onmiddellijk met de manuele opleiding osteopathie.

De holistische visie waarop deze manuele behandelwijze gebaseerd is, sprak me direct aan.
Behalve de lokale plaats van de klacht, ook de rest van het lichaam, en zelfs de geest die in dat lichaam woont, mee in rekening nemen , voelde  voor mij aan als een evidentie.

Onze sterkte is onze kennis van anatomie en neurologie, die het ons mogelijk maakt linken te vinden over het hele lichaam en zo de oorzaak van de klacht te achterhalen.  Ook al ligt deze ver van de plaats van de klacht en zo op het eerste zicht dus makkelijk gemist. Het interessantste en uitdagendste aan mijn job vind ik, dat door op deze manier te werken, ik elke patiënt als een nieuw vraagstuk bekijk, aangezien elke persoon en dus ook elk lichaam uniek is.  Gaandeweg begon ik te beseffen dat  je  iemands lichaam nooit helemaal kunt begrijpen, als je niet bij het begin begint. Dat begin begint bij, rekening houden met het verloop van de zwangerschap, de geboorte en de eerste, veeleisende maanden op dat kleine, nog niet uitgerijpte lichaampje. Als logisch gevolg van deze denkpiste, checkte ik vorig jaar in voor de 2-jarige postgraduaat cursus ‘ Osteopathie bij zwangere vrouwen, baby’s en kinderen, een vlucht die voor mij boven alles uitsteeg.

Gevolgde opleidingen:

Flesvoeding: een onafhankelijke opleiding die dieper ingaat op flesvoeding voor zuigelingen en jonge kinderen (Medicourse).

Masterclass Koemelkeiwitallergie: een opleiding om patiënten met KME optimaal te kunnen begeleiden (Medicourse).

 

Mijn talenten

Mijn groot talent is mijn denkvermogen, ik denk zowat over alles na, en dat de hele dag. Ik kijk ernaar uit dit denkvermogen in te zetten om jullie zwangere vrouwen of jullie kleine wondertjes, optimaal te behandelen. Ik bijt me vast in een probleem en zal blijven denken, zoeken, voelen tot ik de oplossing gevonden heb. Graag gebruik ik dan mijn ander talent, mijn zachte handen (heb ik me laten aanpraten door patiënten) om het probleem op een zachte, aangename manier op te lossen.

Verder ben ik enorm leergierig. Dit uit zich in de cursussen die ik elk jaar met veel plezier volg. Ze zijn een must om mijn honger naar persoonlijke en professionele groei te kunnen stillen.

Mijn dromen

Graag neem ik als copiloot jullie kindjes van bij de prille start onder mijn vleugels om ze zo een goede basis te bieden voor een verdere harmonieuze groei, lichamelijk maar ook mentaal. Mijn droom is dan ook dat we uiteindelijk iedereen kunnen overtuigen om een osteopathische check up voor hun baby’tje in te plannen, net zoals ondertussen vaccinaties een routine vormen. Ik ben er van overtuigd dat eens goed opgestegen, alle kindjes een mooie vlucht tegemoet kunnen gaan, en dit zonder al te veel turbulentie onderweg:
Voorkomen is beter dan genezen!

Mijn lievelingsquote

Harmony only dwells where obstruction does not exists.

Door Andrew Taler Still, oprichter van osteopathie