Title Image

Helena Deman
Logopedist

Helena Deman

Logopedist
Stottertherapeut

Over mezelf

Als logopedist ben ik werkzaam bij jonge en oudere kinderen met vloeiendheidsstoonissen (stotteren, broddelen en spreekvrees) en kinderen met taal-, leer- en articulatieproblemen. Na mijn Masteropleiding aan de KU Leuven, specialiseerde ik mij als sociaal-cognitieve gedragstherapeut voor stotteren aan CIOOS (Universiteit Antwerpen). Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten, ‘The European Society for Magnetic Resonance in Medicine and Biology’ en de Wetenschappelijke Raad van de VVL. Op verschillende internationale congressen rapporteerde ik over mijn thesisonderzoek naar de neurologische basis van stotteren. Regelmatig volg ik bijscholingen over verschillende topics om de zorg goed af te stemmen op de noden van het kind. Naast mijn zelfstandige activiteit, werk ik in een school voor kinderen met een (neuro-)motorische beperking.

Elke dag merk ik dat kinderen opfleuren in een enthousiaste en humoristische omgeving. Ik hou van de uitdaging om elk kind op maat te motiveren en te ondersteunen om zo tot een positief leerproces te komen. Ouders spelen een onmisbare rol in de behandeling van hun kind. Ik tracht hen daarom te begeleiden en te informeren.  Af en toe organiseer ik met mijn collega’s een oudercursus. In De Copiloot vind ik het erg fijn om multidisciplinair te werken. Bij een complexe problematiek, brengen we in overleg met de ouders de expertise samen van meerdere therapeuten (en klas- en zorgleerkracht). Zo kijken we met verschillende invalshoeken en zoeken we de meest geschikte begeleiding voor uw kind.

Mijn talenten

Een talent hebben is mooi, maar een talent ontdekken in anderen is nog mooier.

Mijn dromen

Ik droom ervan om kinderen te begeleiden in de zoektocht naar de beste versie van zichzelf. Verder droom ik geluk te blijven vinden in de kleine dingen.

Mijn lievelingsquote

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” – Pippi Langkous