Title Image

Helena Deman
Logopedist

Helena Deman

Logopedist
Stottertherapeut

Over mezelf

Ik ben Helena en als kind was ik een ​bezige bij. Toch was ik soms jaloers op de ‘hobby’ van mijn broer. Hij volgde stottertherapie en vertelde me telkens enthousiast wat hij daar deed. Al snel merkte ik dat ik later ook mensen wou helpen die kampen met verschillende problematieken. Gecombineerd met mijn interesse voor wetenschap, taal en psychologie leidde dit tot mijn studiekeuze aan de KU Leuven.

Wanneer ik afstudeerde als Master in de logopedische en audiologische wetenschappen, wou ik me graag verdiepen in de vloeiendheidsstoornissen. Mijn thesisonderwerp over de neurologische kant van stotteren, vergrootte deze belangstelling. Momenteel volg ik de Opleiding Specialisatie Stottertherapie van CIOOS (Centrum voor Informatie, Opleiding en Onderzoek over Stotteren) aan Universiteit Antwerpen.

Ondanks ik recent ben afgestudeerd, acht ik het belangrijk dat ik me ook academisch blijf verdiepen in andere domeinen binnen de logopedie zodat ik ‘evidence-based’ kan blijven werken. Multidisciplinaire samenwerking draag ik eveneens hoog in het vaandel. Op deze manier kunnen kinderen optimaal geholpen worden en schitteren op hun eigen manier.

Naast mijn werk en opleiding ben ik een actieve oud-leidster binnen de Chiro en speel ik muziek. Na het volgen van de cursus ‘Hoofdanimator in het Jeugdwerk’ en mijn vele jaren als leidster, besefte ik dat motivatie bij een kind zeer belangrijk is. Ik hou van de uitdaging om elke therapie zo goed mogelijk af te stemmen op de noden én het karakter van het kind.

Mijn talenten

Een talent hebben is mooi, maar een talent ontdekken in anderen is nog mooier.

Mijn dromen

Ik droom ervan om kinderen te begeleiden in de zoektocht naar de beste versie van zichzelf. Verder droom ik geluk te blijven vinden in de kleine dingen.

Mijn lievelingsquote

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” – Pippi Langkous