Title Image

Katrien Hofkens
Fertiliteits- en kinderwensconsulent

Katrien Hofkens

Fertiliteits- en kinderwensconsulent

Over mezelf

Ik ben Katrien Hofkens. In de omstreken van Leuven groeide ik op in een warm gezin met 3 broers.  Nu woon ik met mijn eigen gezin in het landelijke Hoegaarden.

Ik ben sociaal verpleegkundige van opleiding. Zes jaar werkte ik als verantwoordelijke in een kinderdagverblijf en acht jaar als studieverpleegkundige aan de KU Leuven, op de dienst Jeugdgezondheidszorg.  De afgelopen negen jaar nam ik de zorg voor mijn gezin op, in combinatie met een ondersteunende functie in het bedrijf van mijn partner.

Met het groter worden van mijn kinderen, groeide mijn behoefte naar een job waarin ik opnieuw met veel passie het beste van mezelf kon geven. In mijn zoektocht kwam ik steeds weer terecht bij jobs en opleidingen die te maken hebben met kinderen, de start van het leven en pre- en postnatale zorg.

De voorbije jaren ving ik bovendien vaak op hoe het voor sommige mensen niet makkelijk is om hun kinderwens ingevuld te krijgen.  Mijn eigen kinder- en gezinswens was van jongs af sterk aanwezig; die verhalen raakten mij dan ook enorm.  Het voelde als een evidentie om daarmee aan de slag te gaan.

Ik werd gebeten door de rol van kinderwensconsulent.  Met veel enthousiasme volgde ik de opleiding bij het Kinderwensexpertisenetwerk.  Intussen ontdekte ik De Copiloot en al snel bleek dat ik na mijn opleiding in het team kon gaan ‘copiloten’! Ik leerde De Copiloot kennen als een fijne, huiselijke plek, waar gedreven professionals met veel warmte zorg bieden aan ouders en kinderen. Ik wil dat met plezier ook voor wensouders doen.

Mijn talenten

Ik sta positief in het leven, het glas is voor mij steeds (meestal) half vol en ik geniet van de kleine dagdagelijkse dingen terwijl ik droom van de grootse. Verder ben ik erg empathisch, sociaal, zorgzaam en communicatief, wat in de begeleiding van kinderwensouders onontbeerlijk is.

Mijn dromen

Heel mijn leven al staan dromen met betrekking tot kinderen, het zelf hebben van een gezin, kinderen gelukkig zien, kinderen helpen, …  centraal.  Nu dat gezin er is wil ik mijn kinderen gelukkig zien, hen begeleiden in hun groei zodat ze stabiele, gelukkige en geëngageerde volwassenen moge worden.

Mijn lievelingsquote

I know nothing with any certainty but the sight of the stars makes me dream – Vincent Van Gogh