Line Simonet

Line Simonet

Klinisch psycholoog

Over mezelf

Hallo! Mijn naam is Line Simonet. Ik werk als klinisch kinder- en jongerenpsycholoog in de praktijk De Copiloot en ik ben enorm in de wolken om ook een ‘copiloot’ te mogen zijn.

Van kinds af aan wilde ik weten hoe de mens in al zijn facetten ontwikkelt en wat er achter onze gedachten, gevoelens en gedragingen schuilgaat. Ook droomde ik ervan om iets voor mensen te kunnen betekenen. De keuze voor de opleiding Psychologie was dus voor niemand een verrassing. In 2022 studeerde ik af als klinisch psycholoog. Onder het motto dat we nooit genoeg weten, koos ik ervoor om mezelf nog meer te verdiepen in bepaalde aspecten van de psychologie.

Gaandeweg ontdekte ik dat ik een groot hart voor kinderen en jongeren heb. Vijf jaar lang stond ik als chiroleidster met heel veel enthousiasme klaar om kinderen een leuke tijd te laten beleven. Tijdens mijn klinische stage werkte ik met volle overgave in het Revalidatieziekenhuis Inkendaal. Hier stond ik in voor de begeleiding en ondersteuning van kinderen met autisme, kinderen in het type 5 onderwijs en gehospitaliseerde kinderen met een meervoudige problematiek. Ook mocht ik proeven van de diagnostiek rond ASS en intelligentie. De Copiloot geeft mij de kans om deze twee passies, psychologie en kinderen/jongeren, te combineren!

Kinderen en jongeren kunnen op een bepaald moment (zware) turbulentie ervaren door diverse redenen (perfectionisme, ASS, verlies, (faal)angst, slaapproblemen,…). Binnen De Copiloot wil ik in de eerste plaats een plek creëren waar iedereen welkom is, zoals je bent, met jouw eigen kijk, jouw beleving, jouw wensen. Samen gaan we dan op zoek naar wat er precies moeilijker loopt en hoe jij opnieuw kan groeien en bloeien om weer verder te kunnen vliegen. Dit kan via gespreks- en creatieve technieken. Mijn doel is dus om kinderen en jongeren volgens hun noden, op hun manier en tempo terug in hun kracht te zetten.

Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten!

 

Gevolgde opleidingen:

– Master in de Klinische Psychologie (VUB)
– Kinder- en jongerencoach (Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme en Faalangst)
– Postgraduaat Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen (UCLL)
– Postgraduaat Rouw- en verliescounselor (PXL)
– Niveau 1 Focusing (binnen het postgraduaat Rouw- en verliescounselor)

 

Visumnummer: 375807
Erkenningsnummer: 992137416

Mijn talenten

Empathisch – Behulpzaam – Zachtaardig – Authentiek – Leergierig – Doorzetter

Mijn dromen

Genieten van kleine en grote gelukjes – Blijven bijleren en ontdekken – Kinderen/jongeren en hun ouders verder op weg helpen – Mildheid voor mezelf – Een gelukkig leven met mijn vriend Rik uitbouwen

Mijn lievelingsquote

“Blijf maar mooi jezelf
Ik hou van wie je bent
Niet zijn als alle anderen
Dat is net jouw talent” ~ SMOOJ