Title Image

Sofie Van Overtveld
Neuropsycholoog

Sofie Van Overtveld

Neuropsycholoog

Over mezelf

Hallo, ik ben Sofie en ik werk als neuropsychologe in praktijk De Copiloot. Ik bied diagnostisch onderzoek aan voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Ik startte aan het hoger onderwijs met de keuze voor Orthopedagogie, waar ik al snel geprikkeld raakte om te werken met kinderen, hun ouders en het ruimere netwerk. Na deze driejarige opleiding bleef het erg kriebelen en besloot ik om een Master Psychologie bij te studeren. Ik studeerde af in juli 2020: WAUW, wat was dat een unieke ervaring, iets waar ik nog steeds heel erg fier op ben!

Tijdens deze vele jaren deed ik dan ook stage-ervaring op in diverse settings en met uiteenlopende doelgroepen, waaronder psychiatrische ziekenhuizen, een OOOC en de bijzondere jeugdzorg. Zo kwam ik ook in aanraking met complexe ziektebeelden waarop een op maat afgestemde begeleiding en behandeling steeds centraal kwam te staan. Iedereen heeft een uniek en persoonlijk verhaal waar ik steeds met volle overtuiging naar luister. Daarnaast vind ik het fascinerend om te werken met kinderen: het zorgen voor, begeleiden en ondersteunen geeft mij erg veel voldoening. Ik vind het heel erg fijn om meegenomen te worden in het enthousiasme, de onbezonnenheid en de eindeloze energie van die jonge wildebrassen!

Heel toevallig leerde ik ‘De Copiloot’ kennen, een heel erg fijne praktijk waarmee ik mij meteen zag meevliegen.
Mijn werk als neuropsychologe combineer ik met psychologische begeleiding voor jongeren en volwassenen in een groepspraktijk.
Deze combinatie leert mij dat iedereen, klein of groot, vleugels kan gebruiken en daarom reis ik graag met hen mee om ze in de juiste richting te helpen vliegen.

Ik ben officieel erkend als klinisch psycholoog door de psychologencommissie: 952129432 (visumnummer 309430).

Mijn talenten

Mijn dromen

Mijn lievelingsquote