Title Image

Valerie Vandenbempt
Kinderpsycholoog

Valerie Vandenbempt

Klinisch psycholoog

Over mezelf

Hoi! Ik ben Valerie, een erkend klinisch kinderpsycholoog (psychologennummer 962134005 en visumnummer 355183) en bovendien een trotse copiloot. Binnen de multidisciplinaire praktijk De Copiloot sta ik in voor zowel therapie als diagnostiek, een combinatie die ik enorm graag doe.

Mijn voornaamste voorgaande ervaringen in het werken met kinderen situeren zich in de jeugdbeweging, de Kinderpsychiatrie en de Bijzondere Jeugdzorg. Elk van deze ervaringen leerden me zo veel bij op persoonlijk én professioneel vlak. Ik leerde er niet alleen diagnostisch en (spel-)therapeutisch werk te leveren, maar ik leerde er ook mijn persoonlijke sterkten in te zetten in mijn zoektocht naar de eigenheid van elk kind. Als therapeut hecht ik dan ook veel belang aan een empathische, transparante en nieuwsgierige houding ten aanzien van élk kind en élke ouder. Al spelend of al babbelend sta ik graag naast je.

Ik kijk er alvast naar uit om jou te mogen ontmoeten!

Opleidingen

Bachelor of Science in de Klinische Psychologie| 2019

Inleidende cursus Geweldloos Verzet| 2019

Master of Science in de Klinische Psychologie, profiel Opvoedings- en Gezinspsychologie| 2022

Kortdurende opleiding Kindertherapie en begeleiding| 2022

Cursus ‘Hoe kunnen we mensen met ASS ondersteunen in het omgaan met emoties?’ | 2022

Training Speltherapie| 2022

Mijn talenten

Empathie. Blijven staan in overweldiging. Geduld. Echtheid en open communicatie. Mild zijn. Creativiteit. Een ‘safe haven’ bieden.

Mijn dromen

Ik droom al even van een ‘huisje, tuintje, kindje’. Dit én dat elk kind gezien, gehoord en ondersteund mag worden. Iets waar ik enorm graag mijn steentje aan bijdraag.

Mijn lievelingsquote

Een milde boodschap van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”.

Afspraken bij Valerie kunnen telefonisch gemaakt worden via 016 88 26 90 of via info@decopiloot.be