Title Image

Caroline Buyck
Kinderarts

Dr. Caroline Buyck

Kinderarts

Over mezelf

Mijn naam is Caroline Buyck. Ik ben kinderarts, gehuwd en mama van drie prachtige kinderen.

Ik studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit te Leuven en promoveerde in 2011. Tijdens mijn vervolgopleiding tot kinderarts werkte ik achtereenvolgens in het Jessa Ziekenhuis te Hasselt, het Ziekenhuis Oost-Limburg te Genk en in het Universitair Ziekenhuis te Leuven. In 2016 studeerde ik af als arts-specialist in de kindergeneeskunde en startte mijn carrière als kinderarts in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart te Tienen. Ook de raadplegingen voor kinderen in het Medisch Centrum van Tienen en Aarschot behoorden tot mijn bevoegdheden.

Heel toevallig leerde ik ‘De Copiloot’ kennen en ik was op slag verliefd op het concept van de praktijk. Een groepspraktijk waar kind en gezin centraal staan en waar iedere zorgverlener, vanuit haar eigen opleiding en expertise, samenwerkt om de best mogelijke zorg te kunnen verlenen aan de patiënten. En dit alles bovendien in een huislijke en familiale sfeer.

Wat algemene kindergeneeskunde zo interessant maakt is elk patiëntje in zijn totaliteit te mogen bekijken binnen zijn of haar persoonlijke leefwereld en unieke gezinscontext. Dit vergt wat meer toewijding en tijd van de zorgverleners, maar volgens mij komt dit de kwaliteit van de patiëntenzorg alleen maar ten goede. Daarom trek ik bewust een half uur tijd uit per consultatie.

Mijn meer specifieke interesses binnen de kindergeneeskunde zijn neonatologie en gastro-enterologie. Gemotiveerd door mijn persoonlijke keuzes en ervaringen als jonge moeder ben ik me ook meer gaan verdiepen in voedingsallergie en borstvoeding. Begin 2022 rondde ik mijn opleiding tot lactatiekundige succesvol af.

Mijn talenten

Zorgzaam, empatisch, oprecht bekommerd om mijn patiëntjes, spontaan, (meestal) goedgehumeurd, teamspeler.

Mijn dromen

Als kinderarts een klein (of zelfs groot) verschil proberen maken in het leven van mijn patiëntjes en hun ouders.
Plezier en voldoening mogen blijven vinden in mijn professionele activiteiten als kinderarts.
Genieten van de kleine en grote betekenisvolle momenten van het leven met mijn gezin.
Mijn kinderen grootbrengen tot gelukkige en zelfstandige volwassenen die hun eigen passies in het leven mogen vinden en volgen.

Mijn lievelingsquote

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them” Walt Disney

Krokusvakantie:

Op woensdag 14 februari zijn we telefonisch bereikbaar van 9u tot 15u.

Op donderdag 15 februari is de praktijk telefonisch niet bereikbaar. 

Op vrijdag 16 februari zijn we telefonisch bereikbaar van 8u tot 13u.

Hebt u een dringende vraag buiten deze belmomenten? Mail ons op info@decopiloot.be. We helpen u zo gauw als mogelijk verder.

BEDANKT VOOR UW BEGRIP!

Belangrijk: momenteel hebben onze kinderpsychiaters een patiëntenstop. Het is niet mogelijk om uw kind op een wachtlijst te plaatsen.

Bij het vastleggen van een afspraak wordt er voor u een specifieke tijd gereserveerd, afhankelijk van de aard van de verwachte tussenkomst. Indien u deze afspraak niet kunt nakomen, verzoeken wij u ons onmiddellijk in te lichten via (bv. mail of per telefoon). Afspraken die geen 24u vooraf afgezegd worden, geven aanleiding tot organisatorische problemen aangezien die niet meer ingevuld kunnen worden door andere patiënten. Dit leidt tot langere wachttijden voor andere patiënten en veroorzaakt ook schade voor ons. In overeenstemming met de deontologische regels die van toepassing zijn op artsen, zal er voor een niet tijdig afgezegde afspraak een vergoeding gevraagd worden. U ontvangt niet voor elke arts of zorgverlener een automatische herinnering van uw afspraak.

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u00.
Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn:
Mail ons of contacteer ons via het contactformulier.

Het afhalen of binnenbrengen van documenten kan enkel op afspraak.

BEDANKT VOOR UW BEGRIP!