Title Image

Marjolein Verly
Praktijk coördinator

Dr. Marjolein Verly

Praktijk coördinator
Logopedist

Over mezelf

Ik ben Marjolein, opgegroeid in West-Vlaanderen en voor mijn studies overgevlogen naar Leuven… een “enkele reis”, want na mijn studies Logopedische en Audiologische Wetenschappen kreeg ik de unieke kans om de boeiende werelden van onderzoek en onderwijs te combineren. In 2011 startte ik een doctoraatsonderzoek en onderzocht ik o.a. hoe de hersenen van jonge kinderen met spraak- en taalproblemen werken om zo de basis van deze spraak- en taalproblemen beter te begrijpen. Daarnaast werkte ik 6 jaar lang halftijds voor de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen van de KU Leuven. Tijdens die 6 jaar ontmoette ik Rohald… en niet veel later veroverde een stukje grond in Kerkom ons hart. Op dat stukje grond werd ons huis een thuis en kreeg De Copiloot zijn uitvalsbasis… Een plek waar toekomstige mama’s, kersverse mama’s, papa’s en pasgeboren baby’s, peuters, kleuters, tieners, pubers met al hun vragen, problemen en verhalen terecht kunnen. Een plek waar iedereen naar hen luistert en waar iedereen die naar hen geluisterd heeft ook naar elkaar luistert.

Na mijn doctoraat bleef ik een tijdje als gastprofessor verbonden aan de faculteit van Geneeskunde waar ik verschillende vakken doceerde aan de studenten Logopedische en Audiologische wetenschappen. Daarnaast bleef ik de neurobiologische basis van verschillende pediatrische aandoeningen onderzoeken door middel van geavanceerde beeldvormingstechnieken, en ging ik op zoek naar hoe technische interventies bij kinderen in het UZ Leuven nog gemakkelijker en kindvriendelijker kunnen verlopen met de focus op het verminderen van het gebruik van sedativa en narcotica.

In 2019 werd mijn grootste droom werkelijkheid: mama worden. De weg er naartoe was hobbelig, lang en pittig… ongetwijfeld de grootste rollercoaster die ik in mijn leven heb meegemaakt, maar het was de rit meer dan waard. Sinds de geboorte van Anna Paulina combineer ik het werk als coördinator van De Copiloot, met het begeleiden van patiënten met diverse logopedische stoornissen in de praktijk en zie ik nog 1 namiddag per week patiënten op de kinderneurologische afdeling van het UZ Leuven. Een ontzettend boeiende combinatie. In 2021 kreeg Anna Paulina een broertje August. Ik geniet van elk moment met mijn kleine kapoenen.

Als coördinator van De Copiloot wil ik er zijn voor jullie… ouders, grootouders, partner… en jullie kind. Ik wil jullie de weg wijzen binnen De Copiloot zodat jullie de juiste vlucht nemen – kort of lang, rechtstreeks of met een tussenlanding – op het juiste moment, naar de mooiste bestemming.

Als coördinator van de praktijk ben ik vandaag ontzettend fier op mijn team van copiloten…  Wat ben ik dankbaar dat ik jullie mocht ontmoeten! Als coördinator van De Copiloot wil ik er ook zijn voor jullie… als aanspreekpunt en vertrouwenspersoon… om samen te blijven zoeken naar punten van verbetering en optimalisatie.

De tijd vliegt, en jij bent de piloot!

Welkom aan boord.

Mijn talenten

Talent bepaalt wat je kunt bereiken, inzet of je het bereikt.

Mijn dromen

Toekomstige mama’s en kinderen vleugels geven en leren vliegen… Stap voor stap, op hun eigen tempo en hun eigen manier.

Mijn lievelingsquote

When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life. – John Lennon