Title Image

Nieuws

Multidisciplinaire praktijk De Copiloot
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot11 uren geleden
Ook Copiloot Sara vloog vanaf het begin mee aan boord van De Copiloot. ✈️ Sara is één van de 4 logopedistes van De Copiloot en daarnaast ook leerkracht lager onderwijs. Sara is geboeid door alles wat te maken heeft met o.a. spraak, taal, (bij)leren en communicatie. Binnen De Copiloot focust Sara zich op alle schoolse vaardigheden: moeilijkheden met de verwerving van de voorschoolse vaardigheden, leerstoornissen, taalontwikkelingsstoornissen en articulatiestoornissen bij kinderen en jongeren.

Dankjewel Sara om je reeds 2 jaar lang voor de volle 100% in te zetten, om het beste in elk kind naar boven te halen, om ook elke ouder mee te laten vliegen en om zo'n fijne collega te zijn!

#hetmooistewatjeeenkindkuntgeveniseenkans #logopedie #leerstoornissen #articulatiestoornissen #taalontwikkelingsstoornissen #engelengeduld #mamakinderpraktijk #decopiloot #wanthetmooistewatjekuntwordenisjezelf
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot2 dagen geleden
Wat vliegt de tijd! ✈️ ... Copiloot Hanne vliegt al bijna 2 jaar mee aan boord van De Copiloot. Als kinesitherapeute staat ze elke dag klaar om baby’s en kinderen met een vertraagde ontwikkeling en psychomotorische problemen “vleugels” te geven. Daarnaast begeleidt ze ook toekomstige mama’s tijdens hun 9 maanden durende reis om deze mooie, maar soms turbulente periode zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Ook na de bevalling kunnen kersverse mama’s bij Hanne terecht voor postnatale kinesitherapie om spierkracht en fysieke conditie terug op te bouwen. Ook voor typles en individuele zwemles kunnen jullie bij kine Hanne terecht.

Dankjewel Hanne: een kinesitherapeut uit de duizend, straffe madam en fantastische collega met een hart van goud! Hanne, dankjewel om dagelijks klaar te staan voor "jouw" toekomstige en kersverse mama's en hun kleine en grote kapoenen! Wat zijn we fier op jou! Dikke knuffel ❤ #kinderkinesitherapeut #prenatalekine #postnatalekine #psychomotorischetherapie #zwemles #typles #geefmevleugels #mamakinderpraktijk #decopiloot #jekuntnietvanallekinderendezelfdesterrenmakenmaarjekuntzewelallemaallatenschitteren #dankjewel

Vragen of bezorgdheden? Aarzel niet om Hanne te contacteren: info@decopiloot.be
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot3 dagen geleden
Stottert jouw kind? Maak jij je zorgen om de onvloeiendheden van je kind? In De Copiloot staat logopediste en stottertherapeute Helena Deman voor jullie klaar. Helena volgde een specifieke opleiding in vloeiendheidsstoornissen. Onderstaand artikel geeft alvast een aantal goeie tips. Toch raden wij ouders aan om hun kind zo jong mogelijk aan te melden. Indien therapie wenselijk blijkt na het onderzoek (bv. bij matige tot ernstige stotterernst), is de kans op herstel bij de jongste kinderen het grootst. Vragen? Bezorgdheden? Aarzel niet om ons te contacteren.
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot3 weken geleden
Leren lezen is ontzettend belangrijk en een groot avontuur voor elk kind, elke ouder. Dit avontuur begint al in de derde kleuterklas waar kinderen de letters van hun naam leren. In het eerste leerjaar gaat het avontuur verder en komen alle andere letters en klanken aan bod. Hierna leren kinderen eerst korte woordjes lezen, daarna langere om uiteindelijk over te gaan naar zinnen en zelfs een volledig verhaal. Bij de meeste kinderen loopt dit vlot, terwijl andere kinderen hier heel veel moeite bij ondervinden. Die kinderen worden in eerste instantie opgevangen door de klasleerkracht en zorgleerkracht op school, maar ook een logopedist kan net voor dat extra steuntje in de rug zorgen om te kunnen overstappen naar vlotter en nauwkeuriger lezen. In De Copiloot kunnen jullie bij logopedisten Sara, Joke, Helena of Lien terecht met jullie bezorgdheden rond spraak, taal, stem, slikken en schoolse vaardigheden... Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. #geefmevleugels #letyourdreamstakeflight #wanthetmooistewatjekuntwordenisjezelf #wekunnennietvanallekinderendezelfdesterrenmakenmaarwekunnenzewelallemaallatenschitteren #wantgroeiendoejesamen #decopiloot #mamakinderpraktijk
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot3 maanden geleden
Morgen is het vaderdag! Voor velen een topdag vol verrassingen en oneindig veel liefde... maar vaderdag is niet voor elke man een topdag... voor die papa's, sterrenpapa's, stille papa's, papa's die al lang papa zijn in hun hart maar het geluk niet hebben dit te mogen ervaren... doet vaderdag pijn. Als een koppel kinderloos blijft gaat doorgaans de meeste aandacht naar de vrouw. Terwijl het verdriet van de man niet minder groot is. Ook zij hebben nood aan houvast en zijn welkom bij de kinderwensconsulent. In De Copiloot is Katrien Hofkens gestart als kinderwens- en fertiliteitsconsulent: Kinderwens-/fertiliteitsconsulent Vlaams-Brabant

Een kinderwensconsulent biedt psychosociale ondersteuning en begeleiding bij kinderwens. Het advies van de kinderwensconsulent helpt je als kinderwensouder om een goed geïnformeerde, passende en weloverwogen keuze te maken. De kinderwensconsulent maakt eerst kennis met jou en je zorgvraag. In één of meerdere gesprekken ondersteunt zij jou bij de keuze voor kinderen, gezond zwanger worden, zwanger blijven, moeizame kinderwensinvulling, zwangerschapsverlies en zoveel meer.

Meer info op de website van De Copiloot: www.decopiloot.be

#kinderwensconsulent #fertiliteitsconsulent #wantwedenkenookaanjou #alsvaderdagpijndoet
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot
Multidisciplinaire praktijk De Copiloot3 maanden geleden
Een tijdje geleden stapte Lien Decabooter aan boord van De Copiloot. Lien is een enthousiaste logopediste en stelt zich hieronder heel graag even aan jullie voor. #welkomlien #nieuwecollega #welkomaanboord

Hallo iedereen,

Ik ben Lien en sinds kort kan ik met trots zeggen dat ik deel uitmaak van het multidisciplinaire team van De Copiloot! In februari studeerde ik af als logopediste en na een prachtige reis door Indonesië voelde ik me helemaal klaar om aan de slag te gaan als copiloot.

Als beginnend logopediste wil ik graag in aanraking komen met logopedie in de brede zin. Zowel kleuters met taal- en spraakmoeilijkheden, kinderen met schoolse problemen als volwassenen met neurologische stoornissen verdienen elke kans om te groeien waarin zij het moeilijk hebben. Hierbij vind ik het bijzonder belangrijk dat ieder kind zijn talent samen met mij mag ontdekken en dat we dit samen in de kijker zetten!

Tijdens mijn jarenlange ervaring binnen de scouts vond ik er elke keer weer plezier in om een lach te toveren op het gezicht van de vele kinderen van verschillende leeftijden. Dit maakt dat ik heb gekozen voor de doelgroep kinderen en jongeren. Ik ben enthousiast om aan te slag te gaan in de multidisciplinaire praktijk, De Copiloot. Voor mij is het een fijne en warme plek waar elk kind zich ten volle kan ontplooien en groeien op zijn unieke manier en waar elk kind dankzij het multidisciplinaire team kan rekenen op een optimale begeleiding!

Tot binnenkort!

Groetjes,
Lien