Title Image

Katrien Cosyns
Kinderarts

Dr. Katrien Cosyns

Kinderarts

Over mezelf

Hallo, ik ben Katrien Cosyns en ik sluit me heel graag aan als kinderarts bij het team van de Copiloten.

Ik studeerde aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na mijn opleiding tot algemene kinderarts volgde ik nog een specialisatiejaar “kinderpneumologie” (kinderlongziekten). Meteen daarna sloot ik me aan bij het team kinderartsen in het Regionaal ziekenhuis te Tienen. Daar zorg ik ondertussen al 10 jaar samen met mijn collega’s met veel plezier en toewijding voor onze patiëntjes op de kinderafdeling en voor de allerkleinsten op de afdeling materniteit en neonatologie. Mijn werk in het ziekenhuis biedt veel afwisseling, houdt me alert en maakt dat ik mee ben met de laatste nieuwigheden op wetenschappelijk vlak.

Omdat ik toch nog  graag mijn vleugels  wil spreiden en eens op een andere manier naar mijn vak wil kijken, ben ik met heel veel plezier ingegaan op de vraag van de Copiloot om het team te versterken.

Ik heb een specifieke interesse in de kinderlongziekten, maar je kan bij mij eigenlijk voor alles terecht: zowel grote als kleine  bezorgdheden zal ik met evenveel aandacht benaderen.  De bedoeling is dat iedereen zich gehoord  voelt en op een professionele manier geholpen wordt.

Buiten mijn werk als kinderarts heb ik nog een minstens even belangrijk doel in mijn leven: een goede (en leuke ;-)) mama zijn voor mijn twee kleine kapoenen. Victor en Elise maken dat ik een betere arts geworden ben. Je weet toch pas echt wat het is om ongerust te zijn over je kinderen als je er  zelf ook hebt.  Bovendien geven zij mij ook de kans om een aantal opvoedkundige “tips and tricks” in levenden lijve uit te testen ;-).

Wij kunnen met ons gezin enorm genieten van de alledaagse, kleine dingen van het leven: een mooie wandeling maken, samen gaan eten, een hoge toren bouwen met de kinderen,…. en als het even kan er op tijd en stond eens tussenuit. Gewoon genieten  en ons hoofd leegmaken: met ons vieren even los van de wereld zijn: zalig vinden we dat!

Mijn talenten

Inlevingsvermogen. Vastberadenheid. Ik blijf ten alle tijden mezelf.

En als het erop aan komt: de kalmte bewaren en het logisch verstand gebruiken ;-).

Mijn dromen

Een mooi evenwicht blijven bewaren tussen mijn twee passies: mijn werk en mijn gezin.

Blijven groeien in mijn werk… ik sta niet graag stil!

Blijven genieten van de kleine dingen in het leven en zien dat mijn kinderen gelukkig zijn… dan weet ik dat ik goed bezig ben.

Mijn lievelingsquote

“When you love what you have,

You have everything you need”