Title Image

Hylke Hakelbracht
kinderdiëtist

Hylke Hakelbracht

Kinderdiëtist

Over mezelf

Ik ben Hylke Hakelbracht, kinderdiëtiste en lactatiekundige.

Altijd gefascineerd door de 2 beroepen vroedkunde en diëtist koos ik uiteindelijk om de opleiding diëtist te volgen aan de Thomas More hogeschool in Geel. Dat wakkerde mijn interesse aan om vrouwen en kinderen te begeleiden op vlak van (borst)voeding. Het volgen van de postgraduaat lactatiekunde was voor mij een goede aanvulling om deze doelgroep nog beter te kunnen begeleiden.

Daarna startte ik in de  kinderdiëtistenpraktijk ‘Op de groei’ en werkte hier drie jaar. Ondertussen volgde ik het post HBO voedingsleer voor het kind en adolescent aan het Han University van Nijmegen.

Ik sluit me graag aan bij het team van De Copiloot en wil in deze multidisciplinaire samenwerking graag mee een luisterend oor zijn voor de vragen rond voeding die ouders hebben voor hun kind en samen op zoek gaan naar de oplossing die het beste bij hen past.

Mijn specifieke interesses binnen kindervoeding liggen bij het starten met vaste voeding (oa de Rapley methode), vegetarische veganistische voeding, voedselallergie en -intolerantie, selectief eten, stoelgangklachten en de zorgen rond groei of gewicht.

Mijn talenten

Ik ben empathisch, luister naar en werk graag met mensen, ben leergierig en neem graag initiatief.

Mijn dromen

Ik droom ervan om te blijven bijleren en groeien zowel in mijn job als op persoonlijk vlak.

Ik droom ervan om de wereld te ontdekken en geluk te blijven vinden in kleine dingen.

Mijn lievelingsquote

“Little by little, one walks far” By Peruvian Proverb