Title Image

Katrien Sterkendries
Kinderpsycholoog

Katrien Sterkendries

Klinisch psycholoog

Over mezelf

Hallo! Mijn naam is Katrien Sterkendries. Ik ben klinisch kinder- en jongerenpsycholoog. Ik ben getrouwd en ben mama van 2 heerlijke wildebrassen.

Sinds ik in 2005 afstudeerde heb ik verschillende professionele ervaringen opgedaan. Ik begon als opvoedster in een leefgroep van jongeren met een lichte mentale handicap die ook emotionele en/of gedragsmoeilijkheden hadden. Gedurende een jaartje combineerde ik dit met een lesopdracht en stagebegeleiding in het volwassenenonderwijs (Jeugd- en gehandicaptenzorg). In 2010 ging ik als psycholoog aan de slag in een organisatie die zich inzet voor personen met een visuele handicap; enkele jaren later werd ik daar diensthoofd van de multidisciplinaire dienst waarin ik werkte. Tot 2020…  En toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik miste het om mensen met een zorgvraag rechtstreeks te kunnen ondersteunen en wou terug naar de basis. Dus ging ik op zoek naar een magische plek waar ik niet alleen zou kunnen werken met kinderen, jongeren en hun gezin, maar waar ik ook mijn ervaring met en voorliefde voor het werken met personen met een handicap zou kunnen inzetten. Die mooie warme plek bleek De Copiloot te zijn!

Als klinisch psycholoog ga ik graag mee op stap met kinderen of jongeren die zich om één of andere reden minder goed in hun vel voelen, en ben ik een metgezel van ouders die zich kleine of grote zorgen maken over hun kleine (of iets minder kleine…) spruit. De reden van deze zorgen kan gevarieerd zijn (ADHD, scheiding, hoogbegaafdheid, …).  Ik heb een sterke interesse in de ondersteuning van gezinnen die geconfronteerd worden met een verlieservaring. Verlies van een dierbaar persoon, maar ook verlies van verwachtingen en plannen voor de toekomst, of verlies van lichamelijke mogelijkheden en van zelfstandigheid. Word je tot slot geconfronteerd met obstakels die een ziekte of handicap met zich meebrengen, of wil je net dat iemand uit je gezin opnieuw in zijn kracht komt te staan na het horen van een moeilijke diagnose, dan kan je ook daarvoor bij mij terecht.

Gevolgde opleidingen:

  • Toegepaste Victimologie
  • Counselen van rouw (breed verlies) en emotionele pijn bij kinderen jongeren
  • Leidinggeven en samenwerken in de hulpverlening
  • Postgraduaat psychodiagnostiek

Psycholoog – erkenningsnummer 822123585

Klinisch psycholoog – visumnummer 285149

Mijn talenten

Eerlijk. Benaderbaar. Relativeren. Zorgen voor een vrolijke noot. Leergierig. Dromen.

Mijn dromen

Wat ik nog wil/droom voor de toekomst?  Groeien. Bijleren. Mild zijn. Graag zien. Helpen. Ondersteunen. Mezelf zijn. De wereld een beetje mooier maken voor de mensen rondom mij.

Mijn lievelingsquote

The things that make me different are the things that make me me.

Afspraken bij Katrien kunnen telefonisch gemaakt worden via 016 88 26 90 of via info@decopiloot.be